A távolléti oktatás idején bevezetésre került, s a jelenléti oktatásban mint lehetőség, továbbra is fennálló szolgáltatásunk az online tanácsadás, így elérhető számotokra az egyéni tanácsadás szolgáltatásunk online, videóhívás formában is.

Ennek felülete az ELTE Next Cloud (NC) rendszer (https://nc.elte.hu/; a felület lehetővé teszi, hogy az online tanácsadás folyamán is fenntarthassuk a titoktartást és adataid bizalmas kezelését), mely caesaros azonosítóval vehető igénybe, vagy a Microsoft Teams alkalmazás, melyre a belépés inf-es azonosítóval és annak jelszavával lehetséges (például: alma@inf.elte.hu).

A bejelentkezés menete továbbra is változatlan: e-mailben a diaktanacsadas@inf.elte.hu-n, vagy az alábbi kapcsolatfelvételi fülön: https://dtk.elte.hu/bejelentkezes/

A tanácsadóval egyeztetett időpontban a diáktanácsadó egy online beszélgetést fog kezdeményezni az NC/Teams rendszerén keresztül.

A tanácsadás minél komfortosabb lebonyolításához az alábbi néhány pontban összeírtuk, mire van szükség az online találkozás előkészítését illetően:
– A tanácsadás időpontjában nyugodt környezetben, zárt helyen, lehetőleg számítógépen, laptopon, tableten keresztül (tehát ha mód van rá, ne mobilon, mert ott nagyon pici a kép) tudjuk felvenni a kapcsolatot videohíváson keresztül.
– Keress egy csendes helyet, ahol zavartalanul tudsz eltölteni 50 percet. Ez olyan hely, ahol nem fognak Tőled kérdezni, ide benyitni, besétálni. Ennek megteremtéséhez kérjük, hogy egy ajtóval csukható szobában helyezkedj el. Ha szükségét érzed, akár szólhatsz a környezetedben lévő embereknek, hogy most 50 percig ne zavarjanak. 
– Érdemes az elektronikai eszközön, amin a tanácsadásba bejelentkezel minden más alkalmazást, megnyitott felületet bezárni. 
– Az eszközt – laptop, tablet, stb – egy asztalra vagy fix felületre helyezd a beszélgetés idejére.
– A fejhallgató használata abban segíthet, hogy biztosan csak Te halld a diáktanácsadó által mondottakat.

Üdvözlettel:
Diáktanácsadók