Az Eötvös Informatikai Kör a 2013/14-es tavaszi félévben alakult meg. Csapatunk különböző évfolyamok és szakirányok hallgatóiból áll, így rengeteg tapasztalat és tudás gyűlik össze bennünk.

Mit csinálunk?

Azzal a céllal jöttünk létre, hogy ezt a kollektív tudást a rendelkezésetekre bocsátsuk. Szeretnénk segíteni az egyetemi problémákkal, hiszen legyen szó gólyáról, vagy harmadéves hallgatóról, mindenki tud valami újat tanulni még. Emellett a beilleszkedést és az ismerkedést is szeretnénk megkönnyíteni számotokra, amit a közösségi programjainkkal szeretnénk elérni. Ezeket igyekszünk rendszeresen, és változatosan szervezni, hogy mindenki megtalálja a neki való társaságot.

Miért csináljuk?

Mindezt azért tesszük, hogy egy befogadó közösséget biztosítsunk Nektek. Tudjuk jól, hogy az egyetemi élet nem mindig egyszerű, és ezen sokszor csak tovább nehezít az ismerkedés, és a barátok szerzése. Sokan azt hiszik, hogy meg lehet úszni ismerkedés nélkül ezeket az éveket, de az igazság az, hogy az egyetem a legjobb lehetőség mindenkinek erre. Itt kiépítheted a kapcsolati körödet, találkozhatsz új emberekkel és szerezhetsz életre szóló barátokat, akik később fontos részét képezhetik akár a karrierednek, akár a felnőttkorodnak.

Hogyan működünk?

A csoport fő motivációja az, hogy növeljük az ismertségünket, hogy minél több hallgató tudjon rólunk, és a célunkról. Ennek érdekében minden félév elején előre megbeszéljük, hogy mit szeretnénk elérni: közösen kitalálunk projekteket, amikkel a csoportot előre tudjuk mozdítani. Például a 2022/23-as tavaszi félévben elhatároztuk magunkat, hogy felújítjuk a weboldalt, amit most olvasol. Ez egy nagy bevállalás, de vannak egyszerűbb céljaink is, például kirándulások szervezése. Ezeket a projekteket együtt kitaláljuk, majd a tagok önkéntesen vállalnak munkát a megvalósításukban. Nincsen kvóta, amit el kell érni, így mindenki pontosan annyit tesz bele, amennyit szeretne.

A csapatunk tagjai közül minden félév elején megválasztunk két koordinátort. A koordinátorok vezetik a gyűléseinket, ők követik a projektek haladását, és tartják a kapcsolatot a Diáktámogató Központ szakembereivel, akik segítik a csoporton belüli koordinációt és kohéziót különböző tréningekkel és foglalkozásokkal. A félév során az összes tag részt vesz a csoport munkálataiban, amennyire idejük engedi. Tudjuk, hogy az egyetem nagy teher, és nem az a célunk, hogy bárkit is végkimerülésig dolgoztassunk.