Folyton tolod magad előtt a tanulást…
Nem érted miért nem jössz ki a családtagjaiddal…
Jobban szeretnéd ismerni, hogy hogyan működnek a kapcsolatok és a másik nem…
Úgy érzed, hogy nem értenek meg/ nehezen értesz meg másokat…
Hosszabb ideje nem érzed magad jól a bőrödben…
Tudatosabban szeretnéd tervezni a jövődet?
Szeretnél felülkerekedni a rossz tulajdonságaidon…
Szeretnél biztos lábakon állni az egyetemen?
Jól jönne egy kis boldogság vagy növelnéd a kitartásod?
Jobban meg szeretnéd ismerni, hogy hogyan működsz…

Előfordul az életünkben, hogy megélünk jobb, míg máskor rosszabb napokat. Viszont van úgy, hogy a rossz napokból szokatlanul több jelentkezik, mint a jóból, és olyan érzésünk támad, mintha minden egyszerre a nyakunkba szakadt volna, nem látunk ki az életünkből, nem értjük mi történt.

Ilyenkor általában más emberekhez fordulunk, támaszért, vigasztalásért, hogy segítsenek nekünk kilátni aktuális terheink alól, könnyítsenek rajtunk. Gyakran családtagjainkkal, barátainkkal, ismerőseinkkel átbeszélni a nehézségeinket elegendő a továbblépéshez. Viszont néha azt érezzük, hogy ez nem elég, még mindig ugyanazokat a köröket futjuk, úgy látjuk nincs lehetőség megszakítani, amit évek óta már így csináltunk, érezzük, valami újra van szükségünk.

Itt kezdődik a tanácsadás. Ilyenkor felkereshetjük a Diáktanácsadót és időpontegyeztetés után egy olyan emberrel beszélgethetünk, aki korábban nem ismert minket, biztosan nem elfogult, sőt objektív és egy másfajta szemlélettel tekint aktuális nehézségeinkre, és azt érezhetjük, valaki megért. Biztonságban érezhetjük magunkat, mert ami a szobában elhangzik, az ott is marad. Ez segíthet nekünk megnyílni és egy újfajta szemüveggel áttekinteni életünket, azokon a dolgokon, régi, rossz körökön, amiken már úgy éreztük, nem tudunk segíteni, hirtelen új szempontokkal és önmagunk erejét bevetve sikerül kilépnünk. Így sikerül megtalálnunk egy újfajta egyensúlyt az életünkben, és eszközöket, ennek fenntartásához.

A tanácsadás rendkívül rugalmas, ha eljössz, biztosan valami személyreszólót vihetsz magaddal!

Bejelentkezés itt: diaktanacsadas@inf.elte.hu

A szolgáltatás az IK hallgatói számára teljesen ingyenes. Miután felvetted a kapcsolatot, röviden leírhatod a levélben, hogy pontosan miben vársz segítséget, majd egyeztetünk egy időpontot a személyes találkozóra. Egy beszélgetés kb. 45 percig tart, az első találkozás egy bemutatkozással kezdődik, majd körüljárjuk azokat a kérdéseket, amik téged érdekelnek. Utána megegyezünk hogy hány alkalommal (átlagban 5-6) találkozunk még és min fogunk közös erővel “dolgozni”. Fontos, hogy olyan célt találjunk, ami közelebb visz téged a megoldáshoz. A tanácsadás a déli épület valamelyik diáktanácsadó szobájában (0.727, 0-203) zajlik. A távolléti oktatás alatt a tanácsadás online felülete az ELTE Next Cloud (NC) rendszer (https://nc.elte.hu/, a felület lehetővé teszi, hogy az online tanácsadás folyamán is lehetővé tegyük a titoktartást és adataid bizalmas kezelését), mely caesaros azonosítóval vehető igénybe, vagy a diáktanácsadó által küldött közvetlen linken keresztül.

Néhány téma, amivel IK-s hallgatók meg szoktak keresni: Miben vagyok tehetséges? Hogyan tudnék hatékonyabban tanulni? Miért nem jövök ki a szüleimmel, testvéreimmel? Hogyan találhatnék párt? Miért veszítem el a motivációm tanulás közben? Hogyan vegyem a kezembe az életem? Biztosan ez a nekem való szakma?

Várom jelentkezésed!

Üdvözlettel,

Takács Rita, Pásztor-Nagy Anett, Nagy Viktória, Mihály Albert és Csikós Tamás és Gogibedasvili Anna
pszichológusok
ELTE-IK Diáktanácsadó