A Seniorok olyan felsőbbéves hallgatók, akik a Csoportórán a Mentoroktató mellett vannak jelen az Egyetemi alapozó és tanulásmódszertani kurzus, valamint a Pályaszocializáció és tanulásmódszertani kurzus keretében. Segítenek neked tapasztalatukkal és tudásukkal, amit az egyetem elkezdése után szereztek meg.

Mit jelent seniornak lenni?

Az ősszel induló csoportórákon egy kari mentoroktató mellett segíteni a gólyákat beilleszkedni az egyetemi életbe. Az új egyetemistáknak nagy segítség ilyenkor egy felsőbbéves kortárs, aki segíteni tud a felmerülő kérdésekben és megosztja velük eddigi tapasztalatait.
Seniorjaink demonstrátori szerződést kapnak, hogy mint fiatalon bevont hallgató, a lehető legtöbbet profitálhassanak az extra feladatvállalásukkal.

Mit nyerhetsz rajta?

  • Munkahelyen (cégben vezetőként, csapatban dolgozva) jól hasznosítható gyakorlati tapasztalatot
  • Része lehetsz a gólyák segítésének az egyetemen
  • Új embereket ismerhetsz meg, építheted (szakmai) kapcsolataidat
  • Önéletrajzban is feltüntetheted
  • Ösztöndíjat kapsz

Hogyan lehetsz Senior?

Minden tanévben a tavaszi szemeszter során hirdetjük meg a senior toborzásunkat. A jelentkezés feltétele egy űrlap kitöltése, valamint egy motivációs levél írása vagy motivációs videó készítése.

A most zajló senior toborzásunk hirdetményét itt találod. A jelentkezés határideje 2024. április 20., ennek részleteit megtalálhatod az előbbi linken.

„Egyetemen, mikor először hallottam erről, rögtön eldöntöttem, hogy ebben én is szívesen segítenék. Gólyaként tudtam, milyen nehéz volt eleinte és sokat segített a seniorunk minden kérdésben.

A harmadik félévemet a karon seniorként és tanulmányi mentorként kezdtem és idén is szívesen segítséget nyújtanék a gólyáknak, foglalkoznék velük és megmutatnám az egyetemi élet szépségeit, valamint bármilyen kérdésben választ nyújtanék nekik (úgy tanulmányi, mint szociális kérdésekben), megkönnyítve ezzel a beilleszkedést az egyetemi életbe és az új környezet megszokását”

Babos Zselyke, programtervező informatikus BSc hallgató

“Már két éve vagyok senior és tanulmányi mentor, és nagyon szeretem ezt csinálni! Szeretnék segíteni továbbra is a gólyáknak a beilleszkedésben.

Olyan embernek tartom magam, aki nagyon türelmes és szívesen segít. Azt tapasztaltam, hogy a gólyáim is nyitottak felém és mernek kérdezni. Szóval nagyon pozitív tapasztalataim vannak.”

Hosek Henrietta, programtervező informatikus BSc hallgató