A Senior Hallgatók olyan felsőbbéves hallgatók, akik a Mentor Órán a Mentor Oktató mellett vannak jelen az Egyetemi alapozó és tanulásmódszertani kurzus keretében. Segítenek Neked tapasztalatukkal és tudásukkal, amit az egyetem elkezdése után szereztek meg. Segítenek felmerülő kérdésekben a Mentor Órán, kérdezz Tőlük bátran!

Ismerd meg Őket! 🙂

Lewis Mjomba harmadszorra lesz Senior Hallgató az angol nyelvű programtervező informatikus MSc képzésen. Lewis ezeket mondta, miért szeretne újra Senior lenni:

“Magyarországon egyetmi hallgatóként a tanulmányat folytatni, egy új környezetbe lépés érzése nyomasztó tud lenni. Minden új: a tömegközlekedés, az oktatási rendszer, a vásárlás, a nyelv, a kultúra, a hagyományok, az ünnepek, csak hogy néhányat említsek. Ehhez az új könyezethez való alkalmazkodás hosszabb vagy rövidebb ideig tart. Attól függ mennyire vagy hajlandó erre, függ a belső és külső támogatástól. Megfelelő tanácsokkal és támogatással ez a változás könnyebb lehet.

Az, hogy Magyarországon élek, az környezet változásakor az egyensúly megtalálása és a tanulmányaim folyatatása segített megérteni, hogy miért van szükség mentorálásra. Megtapasztaltam milyen, mikor mentorált vagyok és mikor mentor lehetek – én is szeretnék mások mentora lenni. Nagy örömömre szolgál, ha mások segítségére lehetek, miközben berendezkednek Magyarországon és megtalálják az útjukat az országban. A mentor csapat részeként, Seniorként lehetőségem lenne segíteni más hallgatóknak, hogy a Magyarországra érkezésük és itteni életük kezdete zökkenőmentes lehessen.

Leendő hallgatóknak, akik a jövőben az ELTE Informatikai Kar hallgatói lesznek ezt mondanám: egy új helyre érkezni bizonytalanságokkal jár, de biztos vagyok benne, hogy a tanárok, a családjuk, barátok és a mentorok segítségével ez a változás könnyebb lesz és nyugodtabb. Szívesen segítek, mikor nehézségek adódnak és az itt töltött időd tök jó lesz.”