A Study Coach célja, hogy sikeresen nyomon követhesd saját haladásod a szemeszter folyamán. A rendszernek Te mint hallgató vagy a középpontjában, így értékes visszajelzést nyújt számodra, melyről most részletesen tájékozódhatsz.

Kezdőlap:

A számok és nyilak a következő fontos információkra, menüpontokra mutatnak:

  1. Navigáció: A Study Coach-ot a Canvas menüsorának alján találod, egy nagyító ikont kell keresned. Az ikonra kattintva megnyílik a képen látható kezdőlap, melyen a saját statisztikáidat találod.

  2. Az itt látható fülekre kattintva különböző lapokat nyithatsz meg, melyek közül a következő 3 fül a legfontosabb: a „Program” fül a kezdőlap, itt tájékozódhatsz általános trendjeidről és láthatod a Coach és közted folytatott levelezést (Notes). A „Courses” fülre kattintva láthatod minden egyes kurzusodat és a hozzájuk tartozó trendet. A „Coach” fülben pedig mentoroktatód mint coach-od neve található, akinek bátran üzenhetsz a Study Coach rendszerben is.
  • A „Notes” funkció segítségével üzenhettek egymásnak mentoroktatóddal (coach), az egymásnak küldött üzenetek ezen a falon fognak megjelenni a kezdőlapodon. A Study Coach-ban küldött üzenetekről emailen keresztül is értesülsz.
  • Itt láthatod a trendeket, melyekről később részletesen is olvashatsz. A kezdőlapon egy általános trendet találsz, melyet a Study Coach az összes kurzusod adott héten esedékes feladataiból számol. Annál pozitívabb a trend, minél nagyobb arányban sikerül határidőre beadnod a Canvas-ban meghirdetett feladatokat.

Kurzusok:

A „Courses” fülre kattintva az összes kurzusodat találod felsorolva. Láthatod, hogy melyik félévben vetted fel, és hogy jelenleg aktív kurzus-e, vagyis a Study Coach naprakész adatokat nyer a Canvas-ból. Ebben a nézetben két fontos oszlopot találsz: Submission és Current grade. A Submission oszlopon belül találod az egyes kurzusokhoz tartozó trendjeidet, vagyis hogy az adott tárgyból milyen arányban sikerült határidőre beadnod a feladatokat. A Current grade pedig százalékosan mutatja a kurzuson beadott feladataid értékelésének, eredményének összesítését.  Összefoglalva, itt tájékozódhatsz, hogy az általános trended milyen kurzus aktivitásokból tevődik össze.

Coach:

A Coach fülre kattintva láthatod aktuális Coach-od, aki minden esetben a csoportórákról ismert mentoroktatód. A Study Coach-ban látható információkat a coach is látja, így még hamarabb tud segítséget nyújtani, ha valamely tárgy esetleg nehezebben megy. A „Notes” funkció segítségével közvetlenül kapcsolatba léphettek egymással.

Trendek:

A trendek jelzik, hogy az elmúlt héten milyen arányban sikerült a Canvas-ban időben beadnod a feladataidat. Az egyes beadandókra, feladatokra 3-féle értéket, pontot kaphatsz, annak függvényében, hogy sikerült-e időben beadnod, késve adtad be, vagy nem sikerült beadnod.

  • Sikerült időben beadni a feladatot (2 pont)
  • Sikerült beadni a feladatot, viszont a határidőn túl (1 pont)
  • Nem sikerült beadni a feladatot. (0 pont)

Az egyes feladatokat összesítve a maximális lehetséges értékéből számol a rendszer egy százalékot, mely alapján a következő 3-féle trendet láthatod:

Zöld: A maximális pont 75%-100%-a

Sárga: a maximális pont 50%-75%-a

Piros: A maximális pont 0%-50%-a

A trendek nyújtják az elsődleges visszajelzést tanulmányi előrehaladásodról Számodra és a Coach-od számára, így könnyedén nyomon követheted, hogy mely tárgy az, ami jól megy, és mely tárgy az, amire esetleg jobban oda kell figyelned.

A leírást pdf-ben itt is elérheted: