Szeretnéd felsőbbéves tapasztalataidat megosztani gólyákkal?

Szeretnél segíteni nekik belerázódni az egyetemi életbe?

Szeretnél tapasztalatot szerezni csoportvezetőként, és bővíteni a CV-det?

Akkor jelentkezz a 2023/2024-es őszi félév Egyetemi alapozó és tanulásmódszertan kurzus (BSc) ill. a Pályaszocializáció és tanulásmódszertan kurzus (FSZ) seniorjának!  

Mit jelent seniornak lenni?

Az ősszel induló csoportórákon* egy kari mentoroktató mellett segíteni a gólyákat beilleszkedni az egyetemi életbe. Az új egyetemistáknak nagy segítség ilyenkor egy felsőbbéves kortárs, aki segíteni tud a felmerülő kérdésekben és megosztja velük eddigi tapasztalatait.
Az ősztől résztvevő seniorok is demonstrátori szerződést kapnak, hogy mint fiatalon bevont hallgató, a lehető legtöbbet profitálhass az extra feladatvállalásoddal.

*hetente 45 perc órarendedhez passzoló időben  

Hogyan lehetsz senior?

Ahhoz, hogy senior legyél, jelentkezz 2023. április 24 május 2-ig az

ŰRLAP kitöltésével,

melyhez egy motivációs levél vagy egy motivációs videó elkészítése is párosul – a levél az űrlap végén megírható, a videót a dtk@dtk.elte.hu címre várjuk április 24-ig! A motivációs anyagban kérünk, hogy röviden fogalmazd meg, miért szeretnél senior lenni, mit remélsz a magad számára a részvételtől!

A jelentkezés után a következő alkalmak a senior képzés kötelező részei:
1. 2023. május 8. hétfő 16-19 óra között egy személyes, ismerkedő alkalom, ahol megismerkedhetünk és a motivációidról, a senior szerepről beszélgethetünk.
2. A Kar által finanszírozott senior elutazás (várható időpont június 22-24. csütörtök délutántól szombatig, pontos időpont és helyszín a későbbiekben), melyen a senior társaiddal való mélyebb ismerkedés mellett tréning keretében olyan képességeidet fejlesztheted, amik a csoportvezetéshez szükségesek lehetnek. Az elutazáson a képzésre az első nap estéjén s a második napon reggeltől estig kerül sor, ekkor mindenképpen számítunk a senior jelöltek részvételére. Aki pedig szeretne, az még a harmadik napig is tud maradni a helyszínen.
A képzés végén nem lesz vizsga, a képzéseken való részvételedhez, az ott tapasztaltakhoz kötjük az alkalmasságot, ezért megjelenésedre feltétlenül számítunk!

Mit nyerhetsz rajta?

  • Munkahelyen (cégben vezetőként, csapatban dolgozva) jól hasznosítható gyakorlati tapasztalat!
  • Része lehetsz a gólyák segítésének az egyetemen!
  • Új embereket ismerhetsz meg, építheted (szakmai) kapcsolataidat!
  • Önéletrajzban is feltüntetheted!
  • Ösztöndíjat kapsz!

ui.: Fontos, hogy amennyiben tanulmányi mentorként is szeretnéd segíteni a gólyákat, úgy az Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatánál tudsz erre jelentkezni (jelentkezés: https://forms.office.com/e/vVbQqNcDWX, HÖK infók: https://ikhok.elte.hu/)

Senior toborzás 2023