REGÉNYHŐSÖK RAPIDRANDIJA 2. – A TÁRSAS KAPCSOLATOK DINAMIKÁJÁNAK NARRATÍV ELEMZÉSE

Folytatódik az ELTE BTK és az ELTE IK workshop-sorozata.

A workshop egy ingyenes, a teljes tanévben zajló programsorozat második alkalma, melyre várjuk szeretettel a bölcsész és informatikus hallgatókat. A sorozat keretében lehetőség adódik ismerkedésre, a társas megismerés készségeinek fejlesztésére, a bölcsészettudomány pszichológiai ismeretekben megnyilvánuló szerepének megismerésére, valamint a bölcsész és informatikai tudomány illesztési lehetőségeinek megvizsgálására interaktív-gamifikált és hagyományos ismeretterjesztő előadás formájában is. 

A havonta megrendezett programok nyitottak, választható, hogy valaki az összes eseményen vagy csak néhány alkalmon vesz részt.

A következő interaktív workshop és előadás keretében azt vizsgáljuk meg, hogy hogyan segíti a bölcsészettudomány a pszichológiát emberi kötődések vizsgálatában, ember és gép generálta szövegeken keresztül.

IDŐPONT: október 24. (kedd) 16.30 – 19.30

HELYSZÍN: ELTE BTK Doktori védések terme (1088 Budapest, Múzeum körút 4., A épület, alagsor, –150.)

Amire az októberi alkalmon számíthatsz:

  • – Anonim regényhősök karakterébe bújva, ismerkedés során humán és gépi módon szövegezett történetek megosztása egymással, fókuszban a regényhős személyes kapcsolatainak bemutatásával.
  • – A beszélgetések tapasztalatainak megosztása, a beszélgetések alapján a képviselt karakterhez illő regényhőspartner kiválasztása.
  • – Sifter Éva előadása a kötődés narratív vizsgálatáról (szempontrendszer ismertetése a regényhősök személyes kapcsolatairól generált szövegek elemző vizsgálatához).
  • – Humán és gépi eredetű szövegek felfedése, az anonim regényhősök nevesítése”.

Kérjük, részvételi szándékod jelezd az alábbi linken.

FACEBOOK ESEMÉNY

REGISZTRÁCIÓ

Regényhősök rapidrandija – Workshop