Az ELTE IK programtervező informatikus hallgatói számára 2024-ben, jelenléti formában megrendezett Specializáció Választó Fórumról készült felvétel az alábbiakban megtekinthető.

A Fórumról készült felvételen megtalálható a modellező, a szoftvertervező és a szoftverfejlesztő specializációk bemutatkozása (ebben a sorrendben), valamint a hallgatói kérdéseket és a rájuk érkezett válaszokat tartalmazó kérdezz-felelek rész. Emellett az ún. mobilitási ablakról, azaz a BSc képzés alatti külföldi tanulmányok képzésbe való beillesztéséről , valamint a felsőbbéves fix csoportos jelentkezésről is található benne egy előadás:

A három specializációról és a specializáció-választásról készült prezentációt idén először tesszük közkinccsé, ezt itt találhatjátok és tudjátok letölteni:

Az alábbiakban pedig a Fórumon időhiány miatt nem megválaszolt kérdéseket és a rájuk a Fórum résztvevőitől érkezett válaszokat olvashatjátok:

Ha a B specializációt választom, de a BSc végén mégis meggondolom magam, hogy MSc-re menjek, akkor hiába volt?
A szoftvertervező specializáción szerzett Bsc diploma jó alapot ad a mesterképzésen való továbbtanuláshoz, ugyanakkor a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésre is kiváló lehetőséget biztosít.
A C specializációról mennyivel nehezebb mesterképzésre menni?
Bármelyik specializáció elvégzése után a diploma birtokában lehet mesterképzésre jelentkezni.
Amennyiben az illető már tudja, hogy melyik mesterképzés érdekli, választhat olyan tárgyakat a fejlesztő specializáción is, amik ahhoz a mesterképzéshez kapcsolódnak és más specializációk kínálatából is válogathat. Az IK-s tárgyak közül a 180 krediten felül is végezhetőek ingyenesen további kreditek.

Specializáció választó fórum 2024 – videófelvétel és prezentációk